Pogosto zastavljena vprašanja

 • Star sem 12 let. Ali se lahko vseeno vozim v parku?

  Seveda se lahko voziš v parku, vendar pod določenimi pogoji. Izjavo o pravicah in obveznostih uporabnikov kolesarskega parka morajo zate podpisati starši, saj se tako seznanijo s pravili vožnje v parku tudi sami. Poleg tega se ne smeš voziti sam. Imeti moraš spremstvo odraslega, ki bo zate tudi odgovarjal. Še najbolje je, da prideš k upravniku parka, ga prosiš, da oceni tvoje znanje vožnje kolesa in tako te lahko spustimo v park tudi v družbi sterejših.

 • Sem dekle in malce težje dvigujem svoje 18-kilogramsko kolo. Ali bom imela zaradi tega kakšne težave pri dajanju/snemanju kolesa na/s sedežnice?

  Ne boš imela nobenih težav, saj ti bodo uslužbenci žičnice (ali celo kak kolesar) z veseljem pomagali obesiti tvoje kolo na sedežnico. Na vrhu, pri izstopu pa ti tako ali tako tvoje kolo snamejo.

 • Ali se v parku lahko vozim s kolesom, ki ima vzmetenje samo spredaj?

  Lahko se voziš, saj ima kolesarski park veliko različnih poti in nekatere od teh ne zahtevajo polnovzmetenega kolesa. Seveda je vse odvisno od tvojega znanja vožnje gorskega kolesa. Skoraj vsi skoki imajo doskočišča za katera ni potrebno imeti kolo z dosti vzmetenja. Bolj je pomembno, da imaš kvalitetne gume in zavore. Vseeno za maksimalen užitek in izkoriščanje vsega kar park nudi, svetujemo polnovzmeteno kolo, ki si ga lahko izposodiš na licu mesta.

 • Prijatelj v kratkem praznuje rojstni dan. Ali lahko kupimo kakšen darilni bon, ki bi zajemal dnevno kolesarsko karto, izposojo kolesa in opreme?

  Darilni bon se lahko med sezono kupi v samem parku, lahko pa ga tudi naročiš po Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , kjer navedeš storitve (npr. celodnevni najem kolesa in opreme, kolesarska karta, 2-urni tečaj ipd.), ki jih želiš nekomu podariti. Po pošti pošljemo bon in račun. Bon velja od dneva plačila do konca sezone v katerem je kupljen.

 • Z izposojenim kolesom iz parka sem doživel padec in zlomil zadnji menjalnik. Kaj sedaj?

  Ob izposoji kolesa podpišeš izjavo s katero se obvežeš, da vso nastalo škodo zaradi neprimerne ali napačne uporabe kolesa tudi povrneš. Ob takšnem incidentu nemudoma obvesti upravnika parka s katerim bosta ocenila škodo in stroške popravila. Izkušnje kažejo, da je takšnih škodnih primerov res zelo malo, pa še v tem rekem primeru zaračunamo le približno polovico normalne prodajne vrednosti poškodovanega dela. Cenik vseh delov si lahko ogledaš pred podpisom izjave o izposoji kolesa in zaščitne opreme.

 • Vremenska napoved za soboto ni ravno najlepša. Ali se mi vseeno splača obiskati park na ta dan?

  Kranjska Gora ima zelo posebno klimo, ki za razliko od ostale države kraju omogoča veliko sončnih in suhih dni. Velikokrat se zgodi, da pada dež do Jesenic ali še dlje proti Ljubljani, v parku pa je sončno in suho. Zato je najbolje, da poleg ogleda spletnih kamer, ki ti pokažejo aktualne razmere, tudi pokličeš v park (+386 31 499 499) in iz prve roke izveš stanje kolesarskih prog.

 • Kje lahko najceneje prespim v Kranjski Gori?

  Kar nekaj je turističnih ponudnikov, ki imajo kolesarjem prijazne pogoje nastanitve. Nekaj jih najdeš že na naši strani med info storitvami, več pa na uradni strani lokalne turistične organizacije Kranjske Gore.

 • Med vikendom nas želi skupina petih kolesarjev obiskati park in najeti kolesa. Ali je za to potrebna kakšne rezervacija?

  Kolesarski park ima za potrebe izposoje na voljo 11 koles različnih velikosti. Glede na to, da je na lep dan med vikendom povpraševanje po kolesih veliko, predlagamo, da se morebitnemu pomanjkanju koles (še posebej, če vas namerava park obiskati več) izognete s predhodno rezervacijo. Rezervacije sprejemamo na telefon +386 31 499 499 med 9. in 19. uro, do enega tedna pred željenim terminom izposoje. Pri tem navedite število in velikosti koles, ne pozabite pa tudi sporočiti ali si želite izposoditi tudi zaščitno opremo ter morda najeti učitelja vožnje.

 • V Kranjsko Goro bi prišel za nekaj dni. Ali lahko pri vas shranim kolo?

  Skrb glede puščanja koles na varnem preko noči je lahko odveč. Večina ponudnikov prenočišč v kraju ima tudi za kolesa namenjen prostor. V skrajnem primeru lahko v dogovoru z upravnikom parka kolo shraniš tudi v brunarici parka.

 • Na kolesu se mi rado dogaja, da mi zavore ne delujejo najbolje. Mi lahko v parku pomagate, če se to zgodi med vožnjo pri vas?

  V parku imamo tudi kvaliteten kolesarski servis, ki lahko odpravi večino težav na gorskih kolesih (z izjemo specializiranih servisov vzmetenja, eksotičnih komponent, itd.), poleg tega pa imamo nekaj najpogosteje potrebnih rezervnih delov tudi na zalogi. Rešitev se zato skoraj vedno najde. Lahko pa se za servis predhodno naročiš po telefonu (+386 31 499 499) in pred tvojim obiskom priskrbimo potrebne rezervne dele.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

 • Slash 7
 • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.