Dovška Rožca

There are no translations available.

Nad Mojstrano, na nasprotnem, levem bregu Save Dolinke leži lepa, s soncem obsijana vasica Dovje, od koder se začne lep kolesarski izlet v strmino Karavank, vse do planine Dovška Rožca.

Do Mojstrane znamo priti po znani kolesarski stezi, ki povezuje Kranjsko Goro z Jesenicami kjer se vzpnemo preko avtomobilske ceste in že smo v Dovjah. Tu nadaljujemo po lepo speljani gozdni cesti, ki se na začetku lagodno vzpenja, kasneje, po ostrem odcepu na križišču levo, pa postane postopoma bolj strma. Klanec postane zelo strm po še enem odcepu v desno in tudi peščena in drseča podlaga nam ne olajšata vzpona. Razgledov ni veliko, saj se vozimo v gozdu, pa saj jih zaradi popolnega koncentriranja na vzpon niti ne pogrešamo. Za vse to smo nagrajeni, ko prikolesarimo na planino Dovška Rožca, kjer je tudi koča. Moram omeniti zadnjih dobrih 100 metrov vzpona, ki so res naporni in jih lahko tudi prepešačimo, če ne gre drugače.

Pri koči si naberemo moči za spust in uživamo v edinstvenem razgledu na nasproti ležeče Julijske Alpe, mogočno Mežaklo in Karavanke. Če nam je ostalo še kaj moči, se lahko peš povzpnemo še na Dovško Babo, ki je 200 metrov višje. Tam se pa res vidi. Na sever k sosedom in še kam.

Spust poteka po smeri vzpona in zaradi strmih,peščenih in drsečih odsekov bodimo še posebno previdni.

Working Hours 2014

25.04. - 04.05.
Mon - Sun
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Fri - Sun
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09. Mon - Sun
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Fri - Sun
9:00 – 17:00

Upcoming events

No current events.

Check it out 

Weather forecast & webcams

ImageWhat will the weather be like?

Kranjska Gora has a lot of sunny days all year round. If you wish to avoid any weather related surprises, visit up-to-date weather forecast and webcam pages.

TREK - official bike

ImageBikes for rent:

  • Slash 7
  • Session 8

AXO - official safety gear

ImageSafety gear

Body armour, knee & shin guards and gloves from Axo for carefree fun in the park.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.