Dovje - Jesenice

Dolina med Dovjami in Jesenicami se že precej razširi in na eni strani meče nanjo senco mogočna Mežakla, na drugi strani pa se soncu nastavljajo pobočja Karavank skozi katera pelje lepa gozdna cesta, ki povezuje Dovje z Jesenicami.

Do Mojstrane iz Kranjske Gore gremo po kolesarski trasi in nato levo čez cesto v Dovje. Za Dovjami se v lahnem vzponu peljemo naprej po lepi gozdni cesti. Ta del je enak, kot v že prej opisani turi do Dovške Rožce, le da gremo na križišču naprej proti Plavškemu Rovtu. Čaka nas še malo vzpona do prevala Čez Visoke, nato pa se počasi začnemo spuščati proti Jesenicam.

Gozd, ki ga je kar nekaj na naši poti, prekinjajo sončni rovti na katerih se tudi odpirajo razgledi na vse strani. Tako kolesarimo dokler se svet ne razširi v široki dolini pod Golico kjer leži še zadnji od rovt. Idilični Plavški Rovt za katerem nas strm spust pripelje na Jesenice.

Če smo začeli naše kolesarjenje v Kranjski Gori, potem nas čaka še kar nekaj kilometrov do izhodišča. Najbolje se je vrniti po poti ob desnem bregu Save, do katere pridemo čez most in skozi podvoz pod avtocesto do gozdnatega pobočja kjer zavijemo desno in nadaljujemo vzporedno z avtocesto. In le naprej proti Kranjski Gori.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.