Jesenice

Podobno kot na vzhod proti Ratečam nas pelje kolesarska steza po trasi bivše železnice proti zahodu na Jesenice. Zaradi nezahtevnosti poti je zelo »družinsko« naravnana. Edino kar naredi naš izlet težaven je dolžina ture, ki se za nazaj tudi rahlo vzpenja ob toku Save Dolinke proti Kranjski Gori.

Ves čas kolesarimo blizu vode, kar poleti omogoča na trenutke prijeten hlad in možnost osvežitve. Po dolini, med zeleno gozdnatimi Karavankami in skalnatimi, visokimi Julijskimi Alpami, se vije naša pot. Lep razgled na Špikovo skupino se nam pokaže že kmalu po tem, ko zapustimo Kranjsko Goro. Za Gozd Martuljkom prečkamo Savo in takoj za mostom zavijemo desno nazaj na kolesarsko pot. Teh nekaj metrov, ki jih moramo prevoziti po glavni cesti, je edinih na poti do Jesenic, zato nekaj previdnosti ne bo odveč.

Naslednja vas, skozi katero se peljemo je Mojstrana, od koder se na jug proti vznožju Triglava zajedajo mogočne tri doline Vrata, Kot in Krma. Pa tudi po dolini Radovne lahko v tej smeri prikolesarimo do Bleda.

V Mojstrani gremo zopet na desni breg Save in pod strmimi pobočji Mežaklje se ob avtomobilski cesti pripeljemo do Jesenic. Zdaj nas čaka še povratek po isti poti, le da na žalost proti toku in rahlo navkreber.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.