Koča Zacchi

Iz Kranjske Gore gremo proti zahodu po kolesarski stezi do Rateč in naprej do mejnega prehoda z Italijo. Po prečkanju meje z Italijo že po slabem kilometru zavijemo na prvem odcepu levo z glavne ceste in se peljemo do križišča, kjer nam kažipot pokaže smer proti Belopeškim jezerom. Nadaljujemo do naslednjega razcepa, kjer leva pot vodi nazaj proti meji, mi pa nadaljujemo desno naravnost in skozi gozd prikolesarimo do naselja Scicchizza, kjer se priključimo na glavno asfaltno cesto, ki vodi proti Belopeškim jezerom. Gremo levo. Dokaj strm klanec nas pripelje do prvega od jezer, od koder se potem malo spustimo do drugega Mangartskega jezera in mimo gostišča nadaljujemo po gozdni cesti do zapornice. Zapornica nas prisili razgibati hrbtenico, če želimo pod njo, drugače prenesemo kolo preko in od tu naprej se najlepši del ture šele začne. Saj ne, da do sedaj ni bilo lepih razgledov, od tu naprej se začne atletski, športni del kolesarjenja. Pred tem še preidemo do križišča, kjer nam lično narejene tablice kažejo dve možnosti vzpona do koče Zacchi. Leva možnost je za pohodnike in po tej poti se bomo spustili, mi pa gremo naprej, naravnost, saj obstaja tudi desna smer, ki pa vodi na Mangart in je za kolo seveda neprimerna.

Že kmalu pripeljemo do betoniranega klanca, ki nam da vedeti, da bo strmo. Zaradi deroče vode, ki pri nalivih na strmih delih lahko odnese dele poti, je takšnih betoniranih odsekov do cilja naše poti, do koče Zacchi, še kar nekaj. Tu se bomo soočili z našo telesno pripravljenostjo in če bomo uspeli izpeljati ves klanec do koče brez ustavljanja in sestopanja s kolesa, potem smo res dobri. Pa tudi če kdaj malo počijemo, ne bo nič narobe, saj smo tu zaradi našega užitka, ki nam ga daje prelepa okolica zahodnih sten Ponc.

Tako smo prišli do koče za katero upamo, da je odprta, saj smo si res zaslužili okrepčilo.

Spust izvedemo po isti poti, po strmi na pol betonski cesti, kar pa nekaterim ne bo dovolj zanimivo. Lahko pa se spustimo  po markirani in lepo urejeni stezi namenjeni pohodnikom, ki se začne levo od koče iz smeri našega prihoda. Pazite! Namenjena je pohodnikom in to upoštevajmo pri srečanjih z njimi. Serpentinasta pot je na skoraj vseh ovinkih tlakovana in urejena pa vseeno zelo zahtevna.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.