Planica in Tamar

Po lepi, asfaltirani kolesarski poti, gremo iz Kranjske Gore na zahod do ceste po kateri levo zavijemo v dolino pod Poncami. Kmalu opazimo svetovno znane skakalnice, med katerimi Velikanka omogoča polete do 240 metrov. Gradnjo skakalnih naprav je omogočila značilno ledeniško oblikovana dolina, ki nas mimo skakalnic pripelje do začetka malo bolj resnega vzpona. Še dobro, da zapornica preprečuje avtomobilom vožnjo v globino doline, saj tako lahko kolesarji mirno uživamo pri vožnji v lepem naravnem okolju. Peščena cesta, na nekaterih delih tudi polna skal, ki jih hudourniki privalijo izpod strmih sten v dolino, nas skozi gozd pripelje do zelene oaze ob vznožju sten in na sam rob Triglavskega narodnega parka. Tamar je ena najlepših planin in planinski dom na koncu naše poti nam lahko nudi prijetno okrepčilo. Od tu naprej gre samo še peš, saj mogočne stene Jalovca zahtevajo vrnitev po isti poti. Pri spustu pazimo na peščeno in na nekaterih mestih kotalečo se podlago, saj morebiten padec na ostrih kamnih ponavadi ne prinese nič dobrega.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.