Rateče

Bivša železnica, ki je iz Rateč tekla proti vzhodu, je sedaj trasa kolesarske poti, ki nas iz Kranjske Gore vodi tako do Rateč, kot tudi na drugo stran, do Jesenic.

Pot je primerna za izlet celotne družine in jo poleg kolesarjev uporabljajo tudi rolkarji in pohodniki, zato bodimo obzirni do ostalih, saj smo s kolesi najhitrejši. Veliko otrok se tu prvič spozna s prvimi kolesarskimi kilometri, saj je trasa položna, široka in asfaltirana.

Kolesarimo iz Kranjske Gore mimo Podkorena, ki je na nasprotnem bregu Save, na sončni strani doline, ki so jo v preteklosti izoblikovali ledeniki, tako kot stranske doline. Malo za Podkorenom se pripeljemo do naravnega rezervata Zelenci, kjer je izvir Save Dolinke. Ime pove, kakšne barve je majhno jezero, ki leži na močvirnatem terenu. Kmalu za Zelenci se dolina odpre in na jug se odcepi dolina Planice, ki skriva vsem dobro znane smučarske skakalnice. Še malo, pa smo v Ratečah, zadnji vasi pred mejo z Italijo in enem najhladnejših krajev v državi.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.