Srednji vrh

Nad Gozd Martuljkom se na gozdnatih pobočjih Karavank, dobrih 200 metrov nad dolino Save Dolinke, odpre travnata ploščad na kateri so raztresene domačije Srednjega Vrha. Ledeniki so ustvarili to polico iz katere se odpira eden najlepših razgledov na naše gore, na Martuljkovo ali Špikovo skupino.

Iz Kranjske Gore gremo po kolesarski trasi do Gozd Martuljka, kjer zavijemo levo in se nato po ozki asfaltirani cesti, ki komaj dopušča srečanje dveh avtomobilov, vzpenjamo proti Srednjemu vrhu. Ostri ovinki premagujejo skoraj navpičen breg in v globini slišimo šumenje slapov potoka Jerman, ki iz Železnice po dolini mimo Srednjega Vrha priteče v Savo.

Po strmem vzponu smo nagrajeni z enim najlepših razgledov na Martuljkovo skupino gora, ki se na nasprotnem koncu doline vzpenjajo v nebo. Zaradi izjemnega razgleda je najbolje izbrati jasen in sončen dan, saj le tako pridejo vse lepote gorske kulise do izraza.

Če še nimamo dovolj vzpona in bi se še radi malo nadihali, se lahko potrudimo do Jureževe domačije, ki samotno leži na koncu kolovoza.

Povratek je po isti poti.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.