Tromeja

Začeli smo v Kranjski Gori in se po trasi bivše železnice, ki je nekoč povezovala Trbiž z Jesenicami in je sedaj urejena v sprehajalno/kolesarsko pot, pripeljali do ceste, ki pelje proti Planici in Tamarju. Večina sprehajalcev in kolesarjev zavije levo proti našim velikankam, mi pa gremo desno in prečkamo glavno cesto ter se zapeljemo v Rateče, eno od naših najbolj mrzlih vasi, saj mu posebna lega omogoča doseganje rekordov v nizkih zimskih temperaturah. Še dobro, da v času kolesarjenja ni tako.

Sledimo glavni cesti skozi vas proti mejnemu prehodu in na koncu vasi pri gostilni Šurc, zavijemo desno na gozdno cesto, ki se najprej vije med travniki, kjer se nam razgled še odpira, nato pa zavije v gozd in od tu naprej bomo z razgledi prikrajšani vse do samega vrha. Prijeten klanec, ne prehud, ne prestrm, nas bo pripeljal do vrha, kjer bomo poplačani za ves naš trud. Tudi sama cesta je prijetna in dokaj gladka, tako da ni skrbi. Pazimo na edinem razpotju poti, da gremo levo navkreber. Sicer pa sledimo oznakam. Važno je, da uživamo in osvojeni vrh nam bo ta užitek še povečal s prekrasnimi razgledi na vse tri dežele. Od tu, lahko desno spodaj že opazimo Kočo na tromeji in tam si lahko privoščimo zasluženo malico. Pasulj z jurčki je odličen. Malo bolj strm kolovoz nas bo ob vlečnici pripeljal do nje. Pazimo pri spustu do koče in čeprav je samo dobrih 50 metrov višinske razlike, je steza dokaj strma.

Po malici se lahko vrnemo po isti poti ali pa na že omenjenem razpotju zavijemo levo in se v blagem klancu spuščamo do glavne ceste z mejnega prehoda Korensko sedlo. Ta nas pripelje nazaj v Kranjsko Goro.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.