Vošca

Ena najbolj razglednih tur v okolici Kranjske Gore s prelepim pogledom na Julijske Alpe, ki nas vseskozi spremlja na naši poti. Za ta razgled se najprej potrudimo z vzponom iz Podkorena proti Korenskem sedlu, kjer malo pred vrhom zavijemo desno na gozdno cesto, ki nas bo z zmernim naklonom vodila po južni strani zahodnega dela Karavanškega grebena. Zaradi lepih pogledov na Julijce, ki se nam odprejo za Brvogami, kjer stoji televizijski stolp (gozd se tu zredči), nam bo kolesarjenje hitro minilo. Vseskozi prečimo z grapami razjedeno pobočje in opazujemo travnate pasove kranjskogorskih smučišč, ki se vzpenjajo proti vrhu Vitranca. Na Jureževi planini je levo odcep za Vošco, na katero se lahko vzpnemo brez kolesa, saj je za vožnjo neprimerna, in pogledamo še na koroško stran. Podoben razgled se nam obeta iz Blekove planine, kamor lahko prikolesarimo in na katero vodi levi odcep malo kasneje, tik pred koncem našega vzpona. Ta se konča v dolini Železnice, po kateri priteče potok Jerman in tega lahko sledimo pri spustu v dolino. Spust je tehnično zahteven in primeren za izkušene kolesarje z dobro opremo. Za vse ostale je bolje, da se vrnejo po poti prihoda.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.