Vrata

Podobno kot Planiška dolina in dolina Pišnice v zgornjem delu Gornjesavske doline, vodijo od Mojstrane v osrčje gora skoraj vzporedne tri doline. Vrata, Kot in Krma. Vse tri nas pripeljejo pod našo najvišjo goro - pod Triglav.

Do Mojstrane prikolesarimo po kolesarski poti, ki povezuje Kranjska Goro z Jesenicami. V Mojstrani zavijemo desno proti goram in po nekaj kilometrih zaslišimo na naši desni bobnenje slapa Peričnik katerega voda pada preko 60 metrov v globino. Za njegov ogled moramo narediti nekaj korakov brez kolesa.

Za slapom se sicer dokaj položna pot strmo vzpne, vendar za zelo kratek čas in potem nas zmeren vzpon pripelje do našega cilja. To je Aljažev dom, ki je izhodišče in zbirališče planincev, ki se odpravljajo v okoliške gore.

Tu se naše kolesarjenje konča, saj naprej, do konca doline do vznožja Triglava, vodi samo pešpot.

Ob koncih tedna je lahko v dolini povečan promet, saj cesta omogoča dostop z avtomobili, kar marsikdo izkoristi. Zato previdnost ni odveč.

Na poti nazaj se lahko ustavimo v Triglavskem muzeju v Mojstrani, kjer se seznanimo z gorniško zgodovino in osvajanjem severne stene Triglava pod katero vodijo Vrata.

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

  • Slash 7
  • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.