Kolesarski kampi

 

Kolesarski kamp

V sezoni 2014 bomo, kot že nekajkrat do sedaj, organizirali kolesarske kampe v kolesarskem parku Kranjska Gora. Zadnji, v prejšnjih sezonah, so se izkazali kot zanimiva izkušnja za vse udeležene in vsi udeleženci so postali in ostali gorski kolesarji v vseh zvrsteh tega športa, večina mladih, pa se je začela tudi tekmovalno ukvarjati s tem športom. Takšni kampi, skupno 4 dnevno druženje, kolesarjenje in učenje so dobra osnova za širjenje športa med mladimi in pridobivanje bodočih tekmovalcev, saj jih v kampih, že zelo mlade spoznamo z vsemi elementi tega športa, tako iz tekmovalnega, kot zabavno, rekreativnega vidika.

V kampih so vsi udeleženci pod strokovnim vodstvom in organizacijo Učiteljev gorskega kolesarstva, ki jih vodijo, učijo in preživijo z njimi vse dni.

Program 4 dnevnega kampa vsebuje tako vožnje v parku, kot kolesarjenje v okolici Kranjske Gore. Vsem udeležencem je na voljo popolna kolesarska oprema, namenjena vožnji v parku z vso zaščitno opremo.

Poleg samih praktičnih lekcij na kolesu, imajo vsi vsakodnevno tudi teoretična predavanja o tematiki, ki se tiče kolesarstva, odnosa do okolja, kolesa, varnosti in še marsičesa.

Glede na izkušnje zadnjih sezon v katerih smo v Kranjski Gori imeli kolesarske kampe lahko rečemo, da so zelo dober način spoznavanja gorskega kolesarstva, predvsem pa skozi 4 dnevni proces učimo in širimo pravilni odnos mladih kolesarjev do okolja, do kolesarstva, kako se zaščititi pred poškodbami, predvsem pa pridobivamo na množičnosti tega športa.

V času poletnih počitnic v katerega so kampi uvrščeni, nudimo vsem mladim in ostalim tudi prijetno, športno in zdravo preživljanje tega časa. Druženje skozi šport pa je ena od vrednot, ki je zadnje čase v naši družbi vedno redkejša vrlina.

V naravnem okolju, zunaj in ne v dvorani, daje še dodatno vrednost sami dejavnosti.

Sam program vsebuje celodnevno aktivnost, ki se začne takoj po zajtrku.

Razdeljeni po skupinah glede na nivo znanja, se udeleženci kampa najprej spoznajo z osnovami vožnje kolesa v naravnem okolju in na poligonu kolesarskega parka, ki je namenjen začetnikom. Tu se začetniki naučijo osnovnih veščin obvladovanja gorskega kolesa. Skozi 4 dnevni proces vsi izjemno napredujejo in po zaključku kampa kar ne morejo verjeti, kakšen napredek so dosegli.

Ni pa vsak dan enak v kolesarskem kampu. Poleg samih voženj navzdol v parku je del programa tudi kolesarski izlet, ki ga uvrstimo v program glede na vremenske pogoje. Smatramo, da je osnova gorskega kolesarjenja vsestranska vožnja in ne samo spuščanje navzdol, zato tudi vzponi in izleti po okoliških poteh.

Skozi igro in zabavo se udeleženci spoznavajo z nastavitvami kolesa, z odpravljanjem osnovnih težav na kolesu, z obnašanjem v skupini, z možnimi poškodbami in kako se jim izogniti ter s samim tekmovanjem, saj za vse na koncu izvedemo tudi zabavno tekmovanje, ki še popestri zaključek druženja.

V sodelovanju z lokalno skupnostjo, predvsem s ponudnikom nočitev v kraju, s HIT Alpineo, skušamo za vse udeležence zagotoviti kar najugodnejše bivanje s prehrano, prevozom in spanjem.

Naš cilj je, da povečamo obisk kolesarskih kampov, predvsem na račun kvalitetne ponudbe učenja, opreme in nastanitve. Trudimo se, da bi mladim omogočili čim cenejše bivanje v kraju ter izposojo opreme, ki jo že do sedaj upravljalec kolesarskega parka v Kranjski Gori zagotavlja.

S čim ugodnejšim paketom se bo število udeležencev še povečalo in s tem bo tudi šport kot tak pridobil na številčnosti in kasneje na kvaliteti.

Vidimo, da je pot do sedaj prava in namen je, da z vsakim novim kampom še dodamo nekaj novega v ponudbo do sedaj uveljavljenega programa.

 

Vsebina osnovnega paketa

 • prevoz iz Ljubljane
 • polpenzion v apartmajski hiši Kaja
 • kolesarska vozovnica
 • vrhunsko kolo s popolno zaščitno opremo
 • majica kolesarskega kampa
 • vodenje in učenje
 • snemanje, slikanje in analiza posnetkov
 • organizacija zabavnega tekmovanja
 • vodena kolesarska tura v okolico

Cenik kolesarskih kampov

Osnovni paket
399 €
Paket brez kolesarske vozovnice
339 €
Paket brez kolesa in zaščitne opreme
+ osnovni servis in nastavitve kolesa udeleženca kampa
319 €
Paket brez polpenziona
299 €

Možnost ostalih kombinacij s spremembo cene osnovnega paketa!

Urnik obratovanja 2014

25.04. - 04.05.
Pon - Ned
10:00 – 17:00
09.05. - 24.06.
Pet - Ned
9:00 – 17:00
25.06. - 14.09.
Pon - Ned
9:00 – 17:00
15.09. - 02.11. Pet - Ned
9:00 – 17:00

 

Aktualni dogodki

No current events.

Ne spreglej 

Vreme & spletne kamere

ImageKakšno vreme se obeta?

Kranjska Gora ima veliko število sončnih dni. Da pa te vseeno ne preseneti kakšna nevihta, preveri aktualno vremensko napoved in spletne kamere.

TREK - uradno kolo

ImageKolesa za izposojo:

 • Slash 7
 • Session 8

Bluegrass Eagle - uradna zaščita

ImageZaščitna oprema

Bluegrass Eagle zaščitna oprema, skrbi za brezskrbno vožnjo na progi.

Ta stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.