Na počitnicah sem izgubil uro znamke Certina

Ko gre človek na dopust s seboj po navadi vzame stvari, brez katerih dopusta ne more preživeti. Jaz sem imel uro Certina vedno na roki, tako da si tudi dopusta brez nje nisem predstavljal. Ko sem šel na dopust, sem imel uro Certina na roki. 

Prvi dan dopusta pa sem šel na barko s prijatelji. Vse kar vem, vem to, da sem šel z uro Cerina, domov pa sem prišle brez nje. Na sami barki smo imeli malo zabavo, spili smo kar veliko in se zabavali ob glasbi. Tudi kopali smo se. Ko sem prišel domov, sem šel ravno spat, ker sem bil čisto ubit. Naslednje jutro sem dolgo spal in ko sem se prebudil in hotel na roko pogledati, koliko je ura, ure Certina na roki ni bilo. Takrat se še nisem obremenjeval, kajti prepričan sem bil, da sem jo dal dol, ko sem se zvečer stuširal, a kmalu sem se spomnil, da se nisem tuširal. Tako sem začel iskati uro Certina, ker nisem bil vajen biti brez nje. Vedno sem jo nosil.

Ker je v stanovanju, kjer smo bili, nisem našel, sem povprašal prijatelje, ali so kje videli mojo uro. Prav nihče ni nič vedel o moji uri. Začelo me je skrbeti. Poklical sem lastnika barke in ga prosil, če lahko pogleda po barki in mi javi, če bo našel uro Certina, on pa mi je rekel, da je barka že pospravljena in da ni našel nobene ure. Počasi sem vedel, da je ne bom več našel, očitno sem jo izgubil. Pa tako zelo sem jo imel rad. Ta ura mi je bila nekaj posebnega. Imel sem jo dlje časa in bil sem jezen sam nase, da sem jo izgubil. Ko bi le vedel, kje sem jo izgubil, ne gre se za uro Certina, gre se enostavno zato, da sem jo veliko let rad nosil.