Vas je kdaj na poti presenetila gasilska intervencija, zaradi katere ste posledično obtičali v prometu?

Končno je prispel vikend, čudovito vreme in težko pričakovana pot na morje, skupaj s tem pa gasilska intervencija, ki nam je pošteno prekrižala načrte. Komaj smo vsi čakali, da se karantena sprosti, na koncu smo komaj čakali, da se vreme otopli, predvsem pa zjasni, saj smo imeli že vsi pošteno dovolj dežja, ki nam ga je letošnja pomlad prinesla. In je prišel, popoln vikend paket.

S prijatelji smo se odločili, da si bomo privoščili oddih na obali za celoten konec tedna ter se vrnili šele v ponedeljek, start pa bo seveda v soboto. Ko smo bili že nekje na polovici poti malce naprej iz izvoza Postojna, pa ne veliko pred nami zgodila nesreča, ki je sicer nismo najbolje videli, ker smo bili kar precej oddaljeni. Morda celo dobro, sem pomislila v začetku. Promet se je ustavil in čakali smo. Ni minilo mnogo časa, ko so najprej prispeli gasilci za njim pa reševalci na srečo in po tihem sem molila, da je  zvsemi vse v redu in da bo gasilska intervencija potekala čim bolj uspešno.

In predvsem čim hitreje, ker bi vseeno čim prej namočila svoje noge v vodo. Od daleč je se je sicer nekoliko videlo, kako gasilska intervencija poteka. Nekako je uspelo tudi nam dobiti informacije, kaj se je zgodilo. Zaletela sta se dva avtomobila in enega je obrnilo na bok v ograjo. Vsi udeleženi so bili na srečo samo rahlo poškodovani. Potrebna je bila gasilska intervencija, ker so morali iz avtomobila, ki je bil obrnjen na bok rešiti osebo, odklopili akumulator avtomobilu ter očistili vozišče razlitih motornih tekočin. V roku ene ure je bil glavni del urejen in lahko smo peljali mimo. Ko smo se peljali mimo, je gasilska intervencija še vedno potekala, ampak se je videlo, da bodo kmalu tudi uspeli odmakniti avtomobile.

Na srečo je bilo, kljub temu da nam je gasilska intervencija prekrižala načrte, vsega hitro konec in smo lahko nadaljevali pot na težko pričakovani oddih na morje.